why is my undo not working

Cntrl Z (undo) not working.
It appears to be turing a parameter on and off inside Buffer shuffler (max) but not undoing or redoing my larger changes.
It also appears to be slightly indiscriminate, working sometimes and not others.
 
Any ideas? 
 
Very frustrating.

8 followers

mrkelly778 1 year ago | 0 comments

6 answers

  • mcbpete
    contribution
    199 answers
    222 votes received
    1 vote

    Some Max devices *keep* sending commands to Ableton that it interprets as user actions, presumably Buffer Shuffler is doing that (is that the original or v2.0 version?). You'll find in instances like that Ableton constantly appears that the project has changed even if you haven't done anything!

    Unfortunately the only way round is to find a Max device that 'behaves itself'. Here's the grizzly details if you're interested - https://cycling74.com/forums/topic/parameter-modulation-without-adding-to-undo-history/

    1 year ago | 0 comments
  • AJOK
    contribution
    2 answers
    2 votes received
    1 vote

    Undo is very buggy for me too, but nothing to do with M4L (i don't use it). Sometimes i will get 1 or 2 levels of undo, but 90% of the time i get "Enable Channel 9" as the only undo / redo event available... and this is across every project! Something messed up with 9.6 as this was never an issue before. It's unbelievably frustrating.. let's get this fixed Ableton!

    1 year ago | 0 comments
  • Nachey
    contribution
    8 answers
    6 votes received
    1 vote

    Yes the same here very frustrating :(

    8 months ago | 0 comments
  • NickFever
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    Ditto - "Trk 9 Play"

    7 months ago | 0 comments
  • Daxiel
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    same here

    2 months ago | 0 comments
  • cycloid
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    Yeah, I'm having the same issues.

    And it just started out of the blue. I was working on a project, everything was going great, then all of a sudden I notice the Undo is only going back one step. 

    I was in the middle of cutting an audio sample.

    I have the latest Live, latest Sierra OSX, and run an iMac 27"

    --

    After restarting the computer, I notice if I start a new Live Project, the undo works.

    But the project I was working on, because I saved, is carrying on with the issue.

    1 month ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.