Pedal sending to all MIDI channels

Hi everyone,

Since recently, my sustain pedal, which is connected to Live over an AKAI MPK88, is sending MIDI signals to every single MIDI channel in the project, not only the ones in recording mode. This happens with every instrument in every project I'm working on and makes recording while the set is playing basically impossible. 
The signal that gets sent to the channels that don't have recording mode enabled is somewhat crippled, meaning that it doesn't exactly reflect the input I'm giving, but it's definitely coming from the pedal being active.

What I've tried so far:

- Reboot

- Reinstalled Live (both from DVD and Download)

- deactivated the MPK88 as a control surface in Live

- Live reset

... all with no luck.

The MPK88 is not the culprit here, as the same effect occurs when using the pedal via another MIDI control surface.

Any tips would be awesome! Cheers.

- Marc

 

3 followers

Apstract 1 year ago | 0 comments

2 answers

  • mcbpete
    contribution
    184 answers
    204 votes received
    1 vote

    Click/enable the IO button found near the lower right of the screen to display inputs/outputs. On the tracks you don't want the pedal to be sending messages to, change 'MIDI from' from 'All Ins' to 'No input'

    1 year ago | 1 comment
  • dimitrik
    contribution
    2 answers
    2 votes received
    1 vote

    I've got the same issue. But interestingly only since recently. My setup was working for over a year and now every press on the sustain pedal results in all my vst's reacting.

    Anyone any idea?

    16 days ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.