M4L crashes when trying to use the help

I wanted to see if anyone else is having problems with M4l and the help causing Max to crash. I found a few others on the net that this appears to happen to them as well. The below links describe the same behavior I am seeing.

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?p=5274539

http://monome.org/community/discussion/16309/m4l-help-patch-problems-max-keeps-crashing/p1

I couldn’t find other posts in this forum that pertained to the behavior I am seeing. When trying to use help, especially with a help patch that uses audio, it causes Max to hang and I have to force quit max and start over. Also, any help patch with audio never plays. I have to copy the help patch to my patch and connect the output to the plugout to get sound. I don’t remember this being the case in version 5.

Is anybody else having problems like this?

My system
15″ MBP 10.8 16Gig RAM 256SSD
Live 9.0.5
Max 6.1.3

I use this machine for music using Live only. This is a brand new machine I bought and upgraded the drives ram etc. just for music about a month ago. Everything is a fresh install. I installed Live from a boxed copy. Live 8 is not on this machine or Max 5. On my older Mac pro Live 8 and Max 5 ran without any problems really.

Any help would be greatly appreciated.

One follower

OCD#ADD@Tweaker 7 months ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.