Failed to open the audio device "US-2x2 & US-4x4"

Hey

I'm trying to get my new TASCAM US-4x4 to work with Live 8.2.2. I've installed the driver, but when I try to set the audio device (using ASIO) in the Live Preferences to the TASCAM, it gives me the message "Failed to open the audio device "US-2x2 & US-4x4"".

I've tried reinstalling the driver to no avail. Any suggestions? OS is Windows 8.1.

Thanks

3 followers

madmancxyz 1 year ago | 0 comments

3 answers

  • grantkaye
    contribution
    2 answers
    7 votes received
    2 votes

    Does anyone have any suggestions on how to overcome this? I had to reinstall Windows 10 (64) and now Live won't load the Tascam us 4x4 ASIO driver, as it only allows Windows or Chrome to access the Soundcard, and shuts Ableton out. 

    1 year ago | 1 comment
  • madmancxyz
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    Bump anybody?

    1 year ago | 0 comments
  • [daw]
    contribution
    202 answers
    242 votes received
    1 vote

    Hi Mad, 

    8.2.2 is an outdated version, which was never tested on Windows 8. Please download the latest version of Live 8 from your account: 

    https://www.ableton.com/en/account/

    The problem itself exists with a few audio interfaces, or their drivers to be precise, for quite a while, Tascam being one of them: 

    https://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=2&t=165789

    Ideally, you'd also reach out to the Tascam support with this, they should at least be made aware of this issue. 

    Best, 

    daw

     

    1 year ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.