Clicking/popping with transpose envelope?

Using the transpose envelope with audio clips is very cool.  Unfortunately, there are often clicks/pops where the breakpoints are.  I have noticed this with Hi-Q on, and in Live 8 and 9.  Is there anything I can do,  besides editing out the clicks in an audio editor?

4 followers

dbalabrat 1 year ago | 1 comment

3 answers

  • michael.j.mclaughlin20
    contribution
    240 answers
    256 votes received
    2 votes

    I would say try chopping the clip up and transposing each split clip individually, adding fade lines in between each split point.

    Another way you can do this is to warp the clip, split it via the function slice to midi, which will put each clip into a drum rack slot. From there you should be able to transpose the clip via the transpose button in your simpler/sampler.

    1 year ago | 0 comments
  • push
    contribution
    1 answer
    2 votes received
    2 votes

    I found the clicks went away when I changed the Warp mode to "Complex Pro".

    2 months ago | 0 comments
  • dbalabrat
    contribution
    1 answer
    0 votes received
    0 votes

    I see...so I can move the clip to the timeline, split the clip at the clicks, and add fades.

    I will probably end up using your workaround...thank you.

    Although I do wish Ableton could make it so it didn't click in the first place!

    1 year ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.