Recording/Clips in Live 9

Hi, I have gone from Live 8 to Live 9 and am having trouble with recording clips. When I open a new live set and insert a clip into track 1, I can play the clip but cannot arm the clip to record it.

When doing general recording of tracks, in 8 I used to press the record button, which put record on hold, then press the play button to start recording. In 9 recording starts immediately. Is there any way to change this.

I have looked through the forums but cannot seem to find an answer to this.

As you can probably tell, I am not too clued up on this so any help/advice anybody can give would be greatly appreciated.

Kind Regards,P.

 

2 followers

VaiSatchie 3 months ago | 0 comments

2 answers

  • Near Earth Object
    contribution
    461 answers
    493 votes received
    1 vote

    You can change recording behaviour in the preferences.

    3 months ago | 1 comment
  • VaiSatchie
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    Hi all, just stumbled across a solution to this problem I had. Create a dummy audio track,send your sound from track 1 to the dummy track,hit the record button on the dummy track,record your clip/sample and there you have it.

    Check out ABLETON TUTORIAL- TECH TIP 18- DUMMY CLIPS on YOUTUBE.

    Kind Regards.

     

    3 months ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.