No LED Feedback for CUE/Rec/Solo Button?

I get LED feedback with MIDI controller buttons for toggle status on sends, track on/off buttons, Device on/off buttons, but not CUE/Record Arm/Solo buttons.  Why?

 

Is there a way around this?

 

Cheers.

5 followers

LithiuMind 1 year ago | 0 comments

5 answers

  • Near Earth Object
    contribution
    461 answers
    493 votes received
    1 vote

    What controller are we talking about?

    1 year ago | 0 comments
  • agentc
    contribution
    3 answers
    4 votes received
    1 vote

    I ran into the same problem - it doesn't matter which controller you're using, they just won't send midi out!

    1 year ago | 0 comments
  • Near Earth Object
    contribution
    461 answers
    493 votes received
    1 vote

    Apc works fine when it comes to feedback, including record arm and solo, so yes, it does matter wich midi controllers we are talking about :-)

    1 year ago | 0 comments
  • andy johnson
    contribution
    2 answers
    2 votes received
    1 vote

    I have a xone k2 and have the same problem , come on ableton sort it out !

    9 months ago | 0 comments
  • michael.j.mclaughlin20
    contribution
    240 answers
    256 votes received
    1 vote

    this only works with controllers that Ableton has written python scripts for. You are free to make some yourself if you like, however,  I do not foresee Ableton creating scripts for every controller everywhere. You can find a list of these scripts either in your midi preferences in Live, or in the application itself.

    9 months ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.