8.3.1 Rewire Error Message

I am running live 8.3.1 and started getting an error message when opening live. The message reads  "An error occurred while opening the rewire system. Rewire will not work properly." I don't use rewire and have never gotten any error messages in the two years I've been using live 8.I would appreciate any help to resolve this annoyance.

33 followers

zee33 3 years ago | 0 comments

9 answers

  • Bernd
    contribution
    2 answers
    13 votes received
    9 votes

    To fix the problem, please download the full 8.3.1 installer and reinstall again. You can find the installer at

    http://www.ableton.com/account/downloads

    This problem is fixed in 8.3.2.

    3 years ago | 1 comment
  • zee33
    contribution
    1 answer
    2 votes received
    2 votes

    I came to my senses and did a system restore to an earlier date and this solved the problem. Thank goodness for those restore points!

    3 years ago | 0 comments
  • Eddy Romero
    contribution
    3 answers
    3 votes received
    2 votes

    I just reinstall Ableton and it works great again !

    3 years ago | 0 comments
  • Cling
    contribution
    1 answer
    2 votes received
    2 votes

    I tried re installing V 8.3.3 and it has not solved the problem

    3 years ago | 2 comments
  • jessenig
    contribution
    2 answers
    2 votes received
    1 vote

    same Problem, suddenly occured yesterday, reinstalled live, fixed the problem for only the first start after installation, then the problem recurs...

    after i reset my computer to a previous state by rolling out an image i made some weeks ago, live also starts only once without error message, then the error occurs again...

    the only thing i changed was to install some adobe updates... am going to reinstall the image, and testing live before installing these updates...

    even if you don't use rewire, the error message popping up at every start is annoying... 

    3 years ago | 1 comment
  • Leo Romero
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    This has to do with access rights. Link to fix: https://www.ableton.com/en/articles/rewire-mavericks-access-rights/

     

    1 year ago | 0 comments
  • Eddy Romero
    contribution
    3 answers
    3 votes received
    0 votes

    Well i  Have The same problem with this after the Update could be a Update problem maybe ?

    3 years ago | 0 comments
  • peeveew
    contribution
    1 answer
    0 votes received
    0 votes

    same pb just this after noon...

    3 years ago | 0 comments
  • toba303@gmail.com
    contribution
    2 answers
    3 votes received
    0 votes

    Got the same problem (Ableton Live 8, Windows 7 64 bit) after once closing Live without even having any ReWire application active. At the next Live startup I got the error message. 

     

    Restarting Live with or without ReWire apps (ReBirth in my case) did not fix the issue. ReWire now doesn't work. 

    Any hints?

     

    Repost from here(http://www.ableton.com/answers/how-to-fix-rewire-in-ableton-on-live-start-up-i-get-a-rewire-warning-saying-it-s-disabled)

    3 years ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.