Why doesn't Push 2 work in Windows 7?

i recently bought the new Ableton Push 2. Push 2 keeps displaying the Ableton Logo when Ableton Live 9.5 was launched. I went through the "Setting up Push 2: WIN" article but it doesn't seem to work. Is it because Windows 7 or what might be the cause?

11 followers

Purpleclouds 11 months ago | 1 comment

7 answers

  • vicious pork
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    Hi Andy.
    i updated to win10 and all worked like a charm.
    i recon its the push display process screwing up in win7.

    10 months ago | 1 comment
  • [daw] Ableton staff
    contribution
    208 answers
    255 votes received
    1 vote

    Hi all,

    Sorry to hear about the trouble with Push 2 on win7.  

    Please follow the steps outlined in this article: 

    https://www.ableton.com/en/help/article/setup-push2-win/

    In case these steps do not resolve the issue, please get in touch with our support team, make sure to include a Status Report ( help -> get support ): 

    https://www.ableton.com/en/help/contact-support/

    Best, 

    daw

    10 months ago | 0 comments
  • pholey
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    Not just window. I have same issue on Mac. Sometimes it works. There times I have to turn off and back on. Hope they fix with next software/firmware update. Really annoying.

     

    10 months ago | 0 comments
  • legosandmusic
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    I strictly used a USB 2 port and firmware automatically updated the Push 2 console which enabled proper functionality of push 2 for Windows 7 64 bit.  I hope this helps.  

    10 months ago | 1 comment
  • CGTom
    contribution
    1 answer
    1 vote received
    1 vote

    My Push2 cannot work in my laptop too ( Window 7 , 64 bits home edition )

    Hope to receive a new firmware update to fix this problem very soon !

    5 months ago | 0 comments
  • davematthias
    contribution
    3 answers
    3 votes received
    1 vote

    If you've already tried the advice from Ableton that is found here ( https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209072529 ) and that doesn't fix the problem of Push 1/2 not working, then try this ...

    1) While the Device Manager say your drivers are up-to-date, when you click on them to update (as Ableton suggests), there's a very strong chance they probably still are not up-to-date.

    2) Try this:
    Download the Driver Downloader from http://www.driverupdate.net/lp/4/?partner=1521&p2=^SW2^xdm532&sub_id=US_300x250

    Or from: http://www.drivers.com/

    Run and Install DriverUpdate. It's $29.99 and worth every penny. 
    I'm willing to bet that fix it for you, as I ran into the same issues.

    Hope that helps ....

     

    2 months ago | 0 comments
  • Andy Jard
    contribution
    1 answer
    0 votes received
    0 votes

    same here I bought push 2 last weekend and have only had it working about 3 times, I always get push logo or a dimmed screen each time I boot it up, I've followed all the setup/troubleshoot on the win setup thread, i'm really gutted right now as my push 1 worked perfect every single time. kinda wishing I had kept hold of it now

    10 months ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.