Live opens/saves/closes unbearably long

OK….new iMac with os 10.8…UA Apollo 16 interface thunderbolt….Live 9.1 32 bit….basically it takes about 10 minutes to start Live….save files and exiting (not quite as long) I never use to have this problem when I first got the new iMac….I have repaired permissions, trashed preferences , loaded without plug ins…..and I am wondering if the problem is a conflict with plug ins ….I've had to upgrade my plug ins that I use for Live and for Pro Tools 11 and that is when I noticed the problems starting…..could be unrelated and I have a dodgy mac? Any suggestions… Thanks so much for any help

Jeff

4 followers

jagielo 2 months ago | 0 comments

3 answers

  • scatizone1
    contribution
    2 answers
    2 votes received
    1 vote

    I have the same problems so far no solution has worked. 

    2 months ago | 0 comments
  • DiMuTech
    contribution
    2 answers
    2 votes received
    1 vote

    I have the same problem only when i start up my computer. I load up Ableton and it takes an age to load. I then shut it down straight away and it takes an age to shut down. Then I reload and everything works as it should. It loads in seconds. If i put my comp into sleep mode and open up again I don't experience this problem

    2 months ago | 0 comments
  • thegoodsirjames
    contribution
    2 answers
    2 votes received
    1 vote

    I have exactly the same problem as you DiMuTech....

    1 month ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.