I cant relink my Packs after a clean install

I had a bug some where on my computer so I did a clean install and manually replaced the software. I kept the folder 'Factory Packs' and replaced it after the install. However Ableton doesn't recognise any of them and I no longer have the installers.


It would take weeks to download all the orchestral samples again, is there a way I can relink? If I click on them or drag them into live it says there's no application to open them.


Thanks for any help




hello noisy 1 year ago | 0 comments

2 answers

  • irrelevance
    3 answers
    7 votes received
    3 votes
    1 vote

    Live needs to be told to reindex the Packs. Here is how you do it:


    Check the Packs directory in Live's Preferences

    Navigate to that directory to ensure that the Packs are actually placed there.

    Assuming that they are, return to Live's Preferences and change the Packs directory to anything (such as the Desktop)

    When Live asks if you would like to move existing Packs, say "No".

    Restart Live (You may not have to do this)

    In Live's Preferences, change the Packs directory back to the correct folder. Again, when prompted, say "No".

    Restart Live one more time. (Again you may not have to do this, just check if browser has updated)

    11 months ago | 0 comments
  • Siddharth Sharma
    3 answers
    3 votes received
    1 vote

    Same problem here... someone please answer!

    1 year ago | 0 comments

You need to be logged in, have a Live license, and have a username set in your account to be able to answer questions.

Answers is a new product and we'd like to hear your wishes, problems or ideas.